Over Goud Apparel

De visie van Goud is dat we kunst voor jongeren bereikbaar maken door het aan te bieden als alledaags product. Hierdoor bieden wij een podium voor opkomende kunstenaars uit Groningen en daarbuiten. De kunstenaar maakt naar geheel eigen inzicht een ontwerp dat geschikt is om te worden afgedrukt op onze kleding, de rest komt voor de rekening van Goud. Goud en de kunstenaar werken samen; daarom krijgt de kunstenaar per verkocht kledingstuk een percentage van de verkoopprijs.

Exclusief en uniek zijn, kunstzinnigheid stimuleren en een podium bieden voor kunstenaars.

Dat is

De shirts van Goud

Goed zijn voor de kunstwereld is niet het enige waar wij ons voor inzetten. Ook de wereld daaromheen dragen wij een warm hart toe. Voor onze kleding werken we samen met een partner die gecertificeerd is door verschillende labels zoals GOTS, OCS Blended, OCS 100 en Oeko tex. Dat betekent dat onze kleding voor 100% uit biologisch katoen bestaat. Door biologisch katoen te gebruiken is het gebruik van water drastisch verminderd. Ook resulteert het in een zachtere stof, wat je direct voelt bij het dragen van onze kleding. Daarnaast is onze partner aangesloten bij de Fairwear Foundation. Zo dragen we niet alleen zorg voor de wereld van de toekomst, maar ook die van nu. De werkomstandigheden in de kledingindustrie en de sociale verantwoordelijkheid die hierbij komt kijken is volgens ons net zo belangrijk!

Om deze waarden te ondersteunen en om zo lang mogelijk van de kunst op je shirt te genieten, heeft je shirt natuurlijk wel wat zorg nodig! Om je shirt zo lang mogelijk mooi te houden, was je je shirt apart, binnenstebuiten en op 30 °C. Strijken mag, maar ontwijk hierbij de bedrukking.

 

Het verhaal achter Goud

Wij zijn Merel, Stijn, Thomas, Marie en Jill; stuk voor stuk studenten uit Groningen en de gezichten achter Goud Apparel. Het idee voor Goud Apparel is in de zomer van 2016 ontstaan nadat Merel, Stijn en Thomas hadden deelgenomen aan een ondernemersproject. De fundering voor Goud Apparel was hierin gelegd; en we wilden de buitenwereld maar wat graag kennis met ons idee laten maken!
Het enthousiasme om een eigen bedrijfje te beginnen was groot. Niet alleen om er veel ervaringen uit te halen maar ook omdat de drie potentie achter het concept van Goud Apparel zagen.

Merel van Straten

Buiten haar sturende rol beheert Merel alle juridische zaken en houdt ze nauw contact met huidige en nieuwe ontwerpers.

Stijn Osseweijer

Stijn is verantwoordelijk voor de productie en de voorraden. Daarnaast is hij ook continu bezig met optimalisatie van de website.

Thomas Lam

Thomas houdt alle financiën binnen Goud Apparel in de gaten.

Marie Esser & Jill Couturier

Marie en Jill beheren alle sociale media en promotieactiviteiten voor Goud Apparel.