Esmée

Mijn naam is Esmee Luitjens. Ik ben 20 jaar oud en ik studeer communicatie en multimedia design aan de Hanze Hogeschool. Ik ben afgelopen tijd veel bezig geweest met het metafoor de aarde. De aarde en zijn omgeving, universum, bestaan uit verschillende lagen. Zo heb je als eerst het universum, daarna de begint het bij de aardkorst en eindigt het bij de binnenkern. In mijn optiek is dit ook zo bij de mens. Eerst je omgeving, het universum, daarna de aardkorst, je uiterlijk en het eindigt bij je gedachtes en gevoelens, de binnenkern. Aan de hand hiervan heb ik twee ontwerpen gemaakt.

Het is oneindig, het is reusachtig en het zit vol met vragen.

Het is gevuld met sterren en planeten en wij als mens leven er ook. Het universum.

Het universum is iets magisch; het is niet realistisch. De miljoenen sterren die daar rondvliegen, de vele planeten. Misschien is het universum wel het grootste dat er bestaat en zijn wij met onze planeet Aarde maar een klein onderdeel ervan. Er zijn veel dingen die wij nog niet weten van het universum, we weten van een aantal planeten het bestaan maar misschien is dit nog lang niet alles. Het is ongrijpbaar.

 

Ongrijpbaar is je onderbewustzijn. Het onderbewustzijn is een plek waar herinneringen, gedachten en voorstellingen worden opgeslagen die het bewustzijn niet kan waarnemen. Het zijn gedachten en gevoelens die wij zo diep mogelijk wegstoppen. Ze zijn ongrijpbaar geworden, maar ze zitten er wel. Welke gedachten en gevoelens zijn bij jou grijpbaar?

Mijn gedachten gaan heen en weer

Vroeger waren ze grijpbaar

Maar nu ineens

Niet meer

Shop de shirts van Esmée: